Nederland in quarantaine
De crowdfundcampagne op voordekunst was echt een daverend succes. Dankzij jullie is het doelbedrag van €7500,- ruimschoots behaald en wordt het boek nu in productie genomen. DANKJEWEL!!
Ingelijst door raam- en deurkozijnen

De dag dat Nederland in quarantaine ging wist ik meteen dat door het coronavirus moeilijke tijden zouden aanbreken voor mij persoonlijk als fotograaf en voor alle Nederlanders om mij heen. Maar ik zag ook een kans en besloot met mijn camera én de nieuwe maatregelen in mijn achterhoofd de straat op te gaan.
Ik ben portretten gaan maken die ik netjes binnen de richtlijnen kon uitvoeren. Portretten van stad/landgenoten door het glas, ingelijst door hun eigen raam- of deurkozijn. Het zijn luchtige en vrolijke foto's en door het fotograferen ontdekte ik dat er ook een positieve kant aan de quarantaine zit. Je bent op elkaar aangewezen en brengt veel meer tijd met elkaar door. De kinderen ervaren veel meer rust. Dat vind ik winst. 
Mijn fotoreportage werd al snel opgemerkt in binnen- en buitenland. Er ontstond enorme media aandacht. Steven Hond van Uitgeverij Komma heeft mij naar aanleiding van één van de artikelen benaderd. Nu krijg ik de kans om samen met Susan Bijen (vormgever) een fotoboek uit te geven bij Uitgeverij Komma, een toonaangevende naam op het gebied van prachtige fotoboeken.
"De fotoreportage Nederland in quarantaine laat ontroerende (familie) portretten zien. Nederlanders die ‘opgesloten’ in hun huis ons vanachter hun raam aankijken. Annabel Jeuring maakt met haar foto’s onze herinneringen aan deze bijzondere situatie tastbaar en heeft geschiedenis in wording gevangen."
Steven Hond, Uitgeverij Komma
We willen graag zo snel mogelijk handelen vanwege de actualiteit van het onderwerp. Willen jullie mij helpen met het totstandkomen van het boek? Ik vraag jullie financiële steun voor de kosten voor het vormgeven, drukken en uitgeven van het boek. Als dank krijgen jullie natuurlijk ook iets in ruil voor de steun!
En omdat lang niet iedereen het heeft getroffen met een dak boven zijn of haar hoofd wordt een deel van de opbrengst van het boek geschonken aan Humanitas Onder Dak.
www.humanitasonderdak.nl
​​​​​​​
Alle beetjes helpen, alvast bedankt!