Zo zag het er ongeveer uit wanneer de band en ik ‘Nederland in quarantaine’ aan het fotograferen waren. Deze foto maakte Bo ten Broeke vandaag voor bij een interview in een landelijk magazine. (Wordt vervolgd)
Op 16 maart schoot ik de eerste quarantaine portretten. Iedere dag kwamen er meer bij en iedere dag gingen we op pad. Ik fietsend en de kinderen op de skeelers want het weer was schitterend. Zo hebben we heel wat uren doorgebracht. Een situatie die uit nood was geboren bleek een gouden combinatie. Uiteindelijk heb ik zo’n 100 portretten geschoten en zijn ze gebundeld in een boek.
Boekpresentatie en opening tentoonstelling: Er werden interviews afgenomen, er werden handtekeningen uitgedeeld, er werd wat gekletst en quarantaine hapjes waren niet aan te slepen. Kortom; het was een daverend succes.
Aanstaande donderdag opent Koning Willem Alexander de tentoonstelling ‘Besmet’ bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Mijn foto’s uit ‘Nederland in quarantaine’ zijn onderdeel van deze tentoonstelling.
NOS maakte een mooi overzicht van de tentoonstelling ‘Besmet’  bij Rijksmuseum Boerhaave met o.a. foto’s uit mijn reportage ‘Nederland in quarantaine’.
Ik vertel over de fotoserie en de crowdfund actie tbv boek 'Nederland in quarantaine'.
Portretten van landgenoten ingelijst door raam- en deurkozijnen. Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Humanitas Onder Dak.
Op https://www.voordekunst.nl/projecten/10422-nederland-in-quarantaine lees je alles over het boek en hoe je kan doneren.
Pagina groot in de Tubantia op 20/05/2020
NOS" Op de foto door je keukenraam: "tastbare herinnering aan deze tijd".
Op de voorpagina van de NOS samen met Donald Trump. :-)
10/04/2020
Nederlandse Ambassade in China:
Ik werd benaderd door de Nederlandse Ambassade in China. Ze wilden mijn foto's gebruiken op hun Chinese social media account en daarbij vertellen over mijn reportage.
Dag Annabel,
Zoals beloofd onze post op Weibo (Chinees social media platform):
上周末,一张张荷兰普通家庭在自家窗户或门后面的合影“火了”。#人生色彩# 这个被称为“透过窗户”的摄影集来自Annabel Jeuring,她是四个孩子的母亲。当新冠病毒席卷荷兰时,作为一名自由职业者,她知道许多事情都会改变,甚至变得困难。但她也意识到自己有机会成为一名摄影师。因此,她决定走到街上,试图捕捉所有家庭都被“锁”在自己的房子里的这种奇怪而又独特的情况。“每个人都在努力做到最好,我希望给这些家庭在如此特殊的时刻留下一个美好的回忆。”#荷式战疫# 你可以在这里看到更多照片: http://t.cn/A6wA1o4m[/cp]
Vertaling: Vorig weekend waren foto’s van doodnormale Hollandse gezinnen, gefotografeerd van achter hun eigen huiskamerraam, “hot topic” in Nederland. Het fotografieproject genaamd “van achter het glas” komt van de hand van fotografe Annabel Jeuring, moeder van vier kinderen. Toen de situatie in Nederland erger werd wist de zzp fotografe al snel dat dingen zouden veranderen en dat het wellicht moeilijke tijden zouden worden. Maar als fotografe zal ze ook een kans. Ze besloot de straat op te gaan om te proberen om de rare en unieke situatie van gezinnen die opgesloten zitten in hun eigen huis, vast te leggen. “Iedereen doet zijn of haar best om het goede te doen in deze bijzondere tijden. Ik hoop dat ik met mijn foto’s de gezinnen een mooie herinnering kan geven aan deze bijzondere tijd”.
Daarnaast wil ik even vermelden dat de reacties op de post ontzettend positief zijn. Het is een van de meest gedeelde posts van de afgelopen maand, en de enige post die uitsluitend positieve reacties heeft gekregen. In de comment sectie schrijven mensen over hun goeie herinneringen aan de tijd dat ze in Nederland woonde. Dat de Nederlanders (echt) hun gordijnen niet sluiten en je dus het kleine gezinsleven van vreemden kunt zien. En men had het erover dat die grote ramen de Nederlanders vooral goed uitkomen bij het verhuizen, want dat doen wij niet door de deur, maar door het raam.
Ik wil u nogmaals bedanken dat wij uw foto’s mochten gebruiken. Ik wens u en uw gezin het allerbeste.
Met vriendelijke groet / With kind regards / 祝好,
Gabi Verberg 何梅
Viral Tab NEWSFLASH: Snappers Family Portraits Through Windows In Lockdown.
RTL Nieuws: Foto's door het raam: Annabel laat Nederland zien in quarantainetijden
Huis aan Huis: Annabel fotografeert 'door het glas".
Digifotostarter: Fotoprojecten ten tijde van social distancing; hoe doe je zoiets?
Tubantia: Enschedese fotograaf Annabel is creatief in crisistijd: ‘Buiten voor het raam maak ik foto’s van gezinnen’
1Twente: In quarantaine? Bel Annabel maar!
Leonie en Rosalie gebruikten mijn foto als inspiratie voor een schilderij.
Vettt: #1 Door het glas: Milja, moeder van Luuk (13)
In de buurt Enschede: Fotograaf Annabel maakt portretten van ‘opgesloten’ gezinnen
Kronkeling: leven achter een huiskamerraam.